To najlepsza wiadomość, jaką przeczytacie w tym tygodniu. Powstał nowy, czwarty – po gorzkiej, mlecznej i białej – gatunek czekolady Ruby. Nazwa nie jest przypadkowa, pochodzi od rubinowej barwy smakołyku. Na ten moment musieliśmy czekać aż 80 lat - tyle minęło od wynalezienia białej. Różowa czekolada powstała w szwajcarskim laboratorium firmy Barry Callebaut, gdzie pracowano nad nią dekadę! Ma delikatny, słodki smak z dodatkiem jagodowej nuty. Owocowy posmak zawdzięcza ziarnom kakaowca, pochodzącym z Wybrzeża Kości Słoniowej. Producent zapewnia, że czekolada Ruby wkrótce trafi do sprzedaży. Do tej pory skosztowali jej tylko nieliczni w USA, Chinach czy Japonii, gdzie wykonano testy konsumenckie. Jej delikatna formuła, oryginalny smak i przede wszystkim niesamowity kolor millennial pink przyjęto z entuzjazmem. Tym bardziej, że w składzie różowej czekolady nie ma sztucznych barwników. Nie możemy się doczekać, aż będziemy mogli jej spróbować!

Japoński deser taiyaki podbija Instagram. >>>