W książce "Fat Brad" udało się zmieścić kilkadziesiąt przepisów na dania, które Brad Pitt jadł w kultowych filmach. Autorzy twierdzą, że wybrali tylko te najbardziej charakterystyczne, najdziwniejsze i najsmaczniejsze - wiele innych pominęli. W książce znajduje się m.in. przepis na koktajl krewetkowy, który jadł w scenie na przyjęciu z Mattem Damonem w "Ocean 11" oraz burgera z tego samego filmu. Jest także przepis na francuską zupę bisque z homara, którą w filmie "Podziemny krąg" przygotowuje dla bohatera granego przez Brada Pitta Tyler Duren. Znalazło się także miejsce dla steku, który w filmie "Pan i Pani Smith" przygotowywała Angelina Jolie (a jadł oczywiście Brad!). 

Wszystkie przepisy w książce zostały spisane, przetestowane i przygotowane przez kulinarny duet - Ali Currey-Voumard i Miettę Coventry, a następnie sfotografowane przez Bena Clemente.